Zupa krem z zielonych szparagów z pokrzywą

Zupa krem z zielonych szparagów z pokrzywą

Zupa krem z zielonych szparagów z pokrzywą

Kupiłam piękne szparagi w dobrej cenie więc zrobiłam swoją pierwszą zupkę szparagową. Do tej pory jeszcze takiej nie robiłam. Zupę wzbogaciłam niewielkim dodatkiem młodej pokrzywy.  składniki: 1 pęczek zielonych szparagów (500 g) 1 łyżka masła 100 g listków lub czubków z młodej pokrzywy ok 750 ml bulionu drobiowego sól do smaku Szparagi dokładnie umyć, odkroić zdrewniałe końcówki i pokroić na małe kawałki. Pokrzywę również dokładnie umyć i posiekać. W garnku rozgrzać masło i wrzucić pokrojone szparagi. S... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.