Podczas ostatniego grillowania na grillu wylądowały m.in. bakłażany. Wykorzystałam je do przygotowania tej pożywnej sałatki. Bakłażana połączyłam w wędzonym twarogiem i okazało się, że świetnie razem smakują. składniki: 3-4 garście porwanej sałaty 1 nieduży bakłażan ( ok 300g ) ok 20 pomidorków koktajlowych 150 g wędzonego twarogu 3 łyżki słonecznika olej rzepakowy sól przyprawa gyros sos: 5 łyżek oleju z pestek winogron 2 łyżki soku z limonki 1 łyżeczka musztardy serepskiej 1/2 łyżeczki miodu przyprawa do sał... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...