Ser halloumi bardzo nam zasmakował i co jakiś czas gości na naszym stole, przede wszystkim jako składnik w sałatkach. Tym razem połączyłam go z figami i winogronami, do tego prażone orzechy i miodowy sos. Taka pyszna jesienna kompozycja. składniki: 2-3 garście porwanej sałaty 3-4 nieduże figi 225 g sera halloumi 5-6 kulek winogrona 2 garście orzechów włoskich 2 łyżki płynnego miodu sok z połówki limonki 1 łyżka oleju z pestek winogron Składniki na dwie porcje. Na talerzach ułożyć porwaną sałatę. Figi pokro... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...