Rolada z cukinii

Rolada z cukinii

Rolada z cukinii

Kolejna przekąska w postaci rolady. Tym razem rolada z dodatkiem cukinii. Nadziałam ją serkiem i wędzonym łososiem ale zamiast łososia można użyć jakiejś chudej wędliny lub całkowicie pominąć a do serka dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek lub kolorową paprykę. składniki: 500 g młodej cukinii 100 g żółtego sera, u mnie gouda 5 jajek sól,pieprz 350 g serka śmietankowego 200 g wędzonego łososia olej do posmarowania ewentualnie 1-2 łyżki jogurtu naturalnego Cukinię razem ze skórką zetrzeć na tarce o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.