Pomidory krojone na zimę

Pomidory krojone na zimę

Pomidory krojone na zimę

Zimą często używam pomidorów krojonych z puszki. Są zdecydowanie lepsze w smaku niż te świeże, które zimową porą w ogóle nie mają smaku. W tym roku pomidorki pięknie mi obrodziły więc postanowiłam zrobić sobie zapasy z własnych słodkich pomidorów. składniki: 2,5 kg twardych mięsistych pomidorów na przecier 2 kg mięsistych pomidorów 1 łyżeczka soli kamiennej 1,5 łyżki cukru Pomidory na przecier (2 kg) dokładnie umyć. Każdego pomidora naciąć na czubku. Zalać wrzątkiem i parzyć ok 3-4 minuty. Następnie odlać wodę, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.