Przepis na : śniadanie
Pyszna jajeczna zapiekanka w sam raz na śniadanie czy kolację. Na blogu jest kilka wersji z różnymi dodatkami, tym razem oprócz warzyw dodałam także serki wiejskie. Przygotowałam w małych foremkach więc każdy ma swoją porcję. składniki: 5 dużych jajek 2 serki wiejskie ziarniste (400 g) 200 g młodej cukinii pół czerwonej cebuli pół czerwonej papryki 100 g mozzareli w małych kulkach 8 pomidorków koktajlowych sól suszone pomidory z czosnkiem i bazylią masło do posmarowania formy Cukinię zetrzeć na tarce o grubyc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...