Polecam fajny i prosty przepis na danie z białą kiełbasą w roli głównej. Biała kiełbasa zapiekana na kiszonej kapuście owinięta jest plastrami wędzonego boczku. Danie bardzo smaczne i sycące nie tylko na Wielkanoc. składniki: 7 surowych białych kiełbas 1 kg kiszonej kapusty 150 g wędzonego boczku w długich cienkich plastrach 2 cebule 2 łyżki majeranku 2 listki laurowe pieprz 400 ml bulionu olej do smażenia musztarda sarepska do posmarowania kiełbasek Cebule obrać i pokroić w niedużą kostkę. Kiszoną kapustę ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...