Schab dojrzewający

Schab dojrzewający

Schab dojrzewający

W okresie świątecznym bił rekordy popularności  w internecie. Ponieważ sam przepis wydawał mi się bajecznie prosty, jako kolejny wyrób domowy, zdecydowałam się zrobić – schab dojrzewający. Skorzystałam z przepisu na blogu  Gdy w brzuchu burczy, z niewielką modyfikacją.    Składniki:  - 1,6 kg schabu bez kości- ½ szklanki cukru- ½ szklanki soli morskiej- ½ łyżki soli peklowej- 2 łyżki majeranku- 1 główka czosnku- czosnek granulowany- 1 łyżeczka papryki- 1 łyżeczka pieprzu czarnego grubo mielonego- 1/... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.