kruchy jabłecznik z mąki orkiszowej
kruchy jabłecznik z mąki orkiszowej
formę o średnicy 26 cm Składniki 2 szklanki mąki orkiszowej, u mnie pełnoziarnista 1 szklanka drobnego cukru szczypta soli ¾ kostki masła (150g) nadzienie kilogram jabłek słodkich sok z cytryny Wykonanie Posiekane masło połączyć zresztą składników. Ciasto będzie w formie kruszonki. Połowę ciasta przesypujemy do formy,lekko ugniatamy. Pieczemy około 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180°C. Jabłka obrać ,pokroić w kostkę ,skropić sokiem z cytryny,wymieszać. Gotowe jabłka wsypać do formy z przestudzonym spodem... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojej kuchni
Autor
Jadzia Pepin
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, ciasto, ciasta z jabłkami, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche
Inne przepisy z mojej kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję