Składniki 250 g mąki krupczatki 160 g masła starte na tarce 4 żółtka na twardo 1 jajko wymieszane z 1 łyżka zimnej wody 80 g cukru pudru starta skórka z cytryny Wykonanie Mąkę przesiać ,jajka ugotowane na twardo,same żółtka przetrzeć przez sito, masło zetrzeć na tarce. Na zimnym blacie ,desce wysypać mąkę ,dodać starte masło i szybko połączyć ,dodać skórkę z cytryny ,żółtka przetarte przez sito, oraz jajko wymieszane z woda .Wszystko szybko połączy,gotowe ciasto do woreczka i na 12 godzin... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...