brukselka z sosem i wermutem,czyli Ragout

brukselka z sosem i wermutem,czyli Ragout

  Skladniki 50 dag ziemniaki 40-50 dag brukselka 1 łyżka mąkI 1 łyżka masła 200ml wywar z warzyw 200ml śmietana 3łyżki sok z cytryny 1 łyżka starta skórka z cytryny 2łyżki wytrawny wermutlub ciut wiecej wedle smaku 1 żółtko jajek sól,,pieprz,,cukier szczypiorek pęczek opcjonalnie ,male pomidorki oliwki zielone ser starty Wykonanie Ziemniaki umyć,obrać,pokroić.Brukselkę oczyścić i opłukać.Gotować w osolonej wodzie15min. Mąke ze śmietaną , masłem,poloczyc na gladko ,rozprowadzić zimnym wywarem z warzyw i gotowa...

Czytaj dalej na blogu mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.