Chleb żytni z mąki razowej.

Chleb żytni z mąki razowej.

Chleb żytni z mąki razowej.

Składniki: 500 g mąki żytniej razowej 1 płaska łyżka soli ziarna słonecznika ok. 2 szklanki ciepłej wody 8 g suchych drożdży Mąkę wsypujemy do miski mieszamy z solą i drożdżami, można dodać słonecznika mi niestety zabrakło. Wyrabiać ciasto dolewając wody, aż będzie zbite i klejące się, odstawić na 60 minut przykrywając ściereczką. Przełożyć do blaszki wysmarowanej masłem i posypanej mąką - odstawić na 15 minut. Słonecznik wysypać na górę, posmarować wodą. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 45-60 minut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje-pitraszenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.