Jaka ona szara, taka ona pyszna. Bakłażany mają to do siebie że nie najlepiej wyglądają w daniach ale za to smakują obłędnie. Tym razem bakłażany powinny być grillowane aż do zwęglenia skórki a ja grilla nie miałam więc upiekłam je na płytce na palniku gazowym. Trzeba je wtedy mocno uwędzić żeby smak grilla przedostał się do zupy. Przepis pochodzi z książki Samiego Tamimi i Tary Wigley "Palestyna". Polecam gorąco. Zupa z grillowanych bakłażanów. CZYTAJ DALEJ
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.