Przepis na takie ziemniaki zaczerpnęłam z książki W.A.Bołotnikowa i L.M.Wapielnik "500 potraw z ziemniaków" z 1984 roku. Nie znalazłam nigdzie dlaczego te ziemniaki tak nazwano, jest tylko wzmianka że jest to przepis kuchni francuskiej. Takie ziemniaki idealne nadają się jako dodatek do mięs czy innych warzyw, są kremowe i pyszne. Polecam gorąco. Ziemniaki po francusku. CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.