Nie dość że one cudnej urody są to jeszcze są mega smakowite. Te kluchy robi się szybko i pracy przy nich nie dużo. Najpierw robimy bazę a potem dzielimy na pół i dodajemy oddzielnie składniki. Dlatego mamy dwa rodzaje knedli mając jedną bazę. Na talerzu wyglądają super i smakują wybornie. Z każdej połówki ciasta wychodzi 10 - 11 knedelków w zależności jakie duże zrobicie. Mnie wyszło po 11 sztuk. Gotowi do lepienia klusek? zapraszam. Warzywne knedle - przepis CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.