Tofu z limonką i szpinakiem

Tofu z limonką i szpinakiem

Tofu z limonką i szpinakiem

To danie petarda, pochodzi z książki Yotama Ottolenghiego "Smak". W przepisie oryginalnym są czarne limonki o które u nas bardzo trudno ale Yotam napisał że można wziąć limonki jasne. Danie podaje się z ryżem albo z płaskim chlebkiem. Tofu jest delikatne w środku i chrupiące z zewnątrz a szpinak dopełnia całości. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.