Przepis na : deser
Morele uwielbiam od niedawna, bo wcześniej, jeszcze z dzieciństwa miałam złe doświadczenia z tymi owocami i nie przepadałam za morelami. Dziś morele zajadam całymi kilogramami dopóki jest na nie sezon a także próbuje zachować ich smak na dłużej. Dziś w postaci konfitury, pysznej i aromatycznej. Morelowe przetwory bardzo przypadły mi do gustu i smaku. Zachęcam do zrobienia. Konfitura z pieczonych moreli. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.