Kluski kładzione z kapustą włoską i boczkiem

Kluski kładzione z kapustą włoską i boczkiem

Kluski kładzione z kapustą włoską i boczkiem

No co tu dużo gadać to danie jest pycha. Kluski kładzione mojej babci zajadaliśmy ze skwarkami i podsmażaną cebulką, smak niezapomniany. Trochę odtworzyłam ten smak, ale jakiegoś sekretnego składnika jednak zabrakło co nie oznacza że są niedobre, są pyszne. Do klusek jako dodatek kapusta smażona z boczkiem, polecam. Kluski kładzione z kapustą włoską i boczkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.