Oto najpyszniejsza caponata jaką jadłam. Smaki przenikają się i łączą w pyszną całość, idealne danie z letnich, aromatycznych warzyw. Caponata to taki sycylijski bigos gdzie prym wiodą bakłażan, pomidory i oliwki. Zimą już tak nie smakują. Danie z książki "Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny" Matthew Forta. Jest to przepis kuchni sycylijskiej. Caponata del Antica Stazione di Ficuzza - Caponata z Antica Stazione w Ficuzzie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.