Bakłażany po bałkańsku

Bakłażany po bałkańsku

Bakłażany po bałkańsku

Bakłażany to znakomite, przepyszne warzywo, niedoceniane a szkoda. Smakuje wybornie choć po ugotowaniu mają taki szarobury kolor, smak przebija jednak ten kolor. Warto je zajadać na wszelakie sposoby. Czy próbowaliście już arabskiej pasty baba ghannouj czyt. ganusz? jeszcze nie? to zachęcam, jest rewelacyjna. Dziś natomiast bakłażany podamy po bałkańsku. Jak byliśmy na Bałkanach w ubiegłym roku to jedliśmy bez przerwy i nie mogliśmy się nacieszyć tym smakiem i aromatem tamtejszych bakłażanów. Dziś zapraszam na ten s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta grejpfrutowa

Owoce cytrusowe dzięki skutecznemu wypełnianiu naszego żołądka i sprawiając, że chcemy mniej jeść powodują, że dzięki diecie opierającej się na grejpfrutach możemy schudnąć aż 4 kg w 2 tygodnie!

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dieta cytrynowa (Lemon detox diet)

Sposób na pozbycie się toksyn z organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.