Mus jabłkowo-gruszkowy (bez cukru) janginizowany

Mus jabłkowo-gruszkowy (bez cukru) janginizowany

Mus jabłkowo-gruszkowy (bez cukru) janginizowany

Pyszny mus owocowy - świetny do naleśników, owsianki, słodkich placuszków.  Co najlepsze - przygotowany metodą janginizacji - czyli z odrobiną soli morskiej - bez dodatku cukru! Sól "wyciąga" naturalną słodycz owoców - jest więc pysznie i zdrowo!  SKŁADNIKI (zwiększamy proporcjonalnie w razie potrzeby)     2 kg jabłek - u mnie kronselki 1 kg gruszek pół łyżeczki soli morskiej 1/2-1 łyżeczki cynamonu PRZYGOTOWANIE Owoce obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy szklanką wo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.