Mielonka na kanapki

Mielonka na kanapki

Mielonka na kanapki

Mięsko przygotowane przez mojego męża. około 1,2 mięsa wieprzowego 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1,5 płaskiej łyżeczki soli peklowej 1,5 płaskiej łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka cukru lub miodu 1-2  ząbki czosnku majeranek,zioła prowansalskie, wegeta około 1/2 szkl. wody niegazowanej Mięso pokroić na kawałki, zmielić [ ja użyłam malaksera ].Do mięsa dodać przyprawy, żelatynę , cukier i wodę.Wymieszać mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Przełożyć do szynkowaru i zamknąć.Odstawić do lodówki na kilka god... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.