Jogurt naturalny , owocowy -domowy

Jogurt naturalny , owocowy -domowy

Jogurt naturalny , owocowy -domowy

Jogurt zrobiony samodzielnie smakuje lepiej niż ten sklepowy.Na początek oczywiście musimy dodać jogurtu naturalnego takiego ze sklepu,ale potem ostawiamy  niewielką ilości jogurtu [120 g], aby zachować kultury bakterii do przygotowania kolejnej porcji j ogurtu.Taki jogurt można zjeść bez niczego, lub zmieszać ze świeżymi owocami, domowym dżemem, orzechami.Jogurt można także wykorzystać do ciasta itd.Ja już wcześniej robiłam taki jogurt - w cudzie kuchennym i w multikoocerze a tym razem w thermomiksie. 100... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.