Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

W zasadzie to eksperyment, ale całkiem udany Smaczny ketchup – ciut inny niż ten który spożywamy na co dzień. Składniki: 2 duże cukinie 2 cebule 1/2 łyżeczki soli 1 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostej 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 1/2 szkl. passaty 1/2 szkl octu 10% Cukinię obrać, wyjąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Posolić cukinię z cebulą, zostawić na całą noc. Rano odcisnąć wodę. Dodać cukier i gotować na małym ogniu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.