Przepis na : śniadanie
Sałatka jajeczna to jeden z moich ulubionych przepisów na zimowe śniadanie. Świetnie sprawdza się także na imprezach domowych. Sałatka jajeczna z dodatkiem kremowego serka topionego to super pomysł na smarowidło do kanapek. Sałatka jajeczna z selerem konserwowym / 4 porcje Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 370 ml selera konserwowego (wiórki) 1 średnia cebula 2-4 łyżki majonezu 1/2 serka topionego (najlepiej ementaler) sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, kroimy w kostkę...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!