Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką

Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką

Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką

Przepis na : śniadanie

Gdy zabraknie mi chleba robię podpłomyki z pastą z ciecierzycy. Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką Składniki: mąka 250 g woda sól pasta z ciecierzycy z czarnuszką Przygotowanie: Do mąki dodajemy sól i wodę - w takiej ilości, aby powstało elastyczne ciasto, które bez problemu będzie można wałkować.  Jeśli będzie zbyt suche dodajemy więcej wody, jeśli zbyt lepiące się - więcej mąki. Z ciasta formujemy wałek, który kroimy w szersze plastry. Każdy z nich rozwałkowujemy na cienki placek - najlepiej, a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.