Przepis na : obiad
W miniony weekend w naszej kuchni zagościły zupełnie nowe smaki. Połączenie szpinaku i sera ricotty nikogo już nie dziwi, dlatego postanowiłyśmy wzbogacić to połączenie w niecodzienny dodatek. Szałwia, bo o niej mowa to niesamowicie aromatyczna przyprawa. Nie bez podstaw zasługuję na swoją łacińską nazwę- salvere, co oznacza "leczyć", "ratować". Posiada wiele właściwości leczniczych, a zawarte w niej wonne olejki eteryczne są w stanie "uratować" niejedną potrawę i dodać niepowtarzalnego smaku. Szałwia lekarska (Sal... czytaj dalej...
Pewnego razu moja córka przedstawiła pomysł, aby opisać moją kuchnię w Internecie. Nigdy nie myślałam, aby chwalić się przed światem tym, co tworzę na blacie kuchennym, w piekarniku, czy na patelni, jednak po namowach Ani i wysłuchując jej argumentów stwierdziłam, że może to nie taki zły pomysł. Postanowiłyśmy wspólnie założyć bloga. Chciałabym, aby wiedza na nim zawarta okazała się dla Ciebie przydatna i przyczyniła się do powiększenia Twojego menu. Gotuję, smażę, piekę w różnorodny sposób, ale przede wszystkim zdrowo. Zapraszam Cię do mojej kuchni.
- Mama