Jagodowo-jabłkowe crumble

Jagodowo-jabłkowe crumble

Jagodowo-jabłkowe crumble

Przepis na : deser

Letni deser na ciepło - jagody z jabłkami zapieczone pod kokosową kruszonką Składniki: 300 g jagód 2 jabłka 2 łyżki cukru 1 laska wanilii Jabłka obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Wyłuskać ziarna z laski wanilii. Do naczynia żaroodpornego (moje jest o wymiarach 25cmx17cm) przełożyć jagody, jabłka. Dodać cukier i ziarenka wanilii. Wymieszać. Kruszonka: 50 g cukru 50 wiórek kokosowych 120 g zimnego masła 150 g mąki Do miski wsypać mąkę, cukier i wiórki kokosowe. Dodać pokrojone w kostkę masło. Rozcierać palc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję