Przepis na : obiad
Sałatka z ogórka zielonego z natką pietruszki i cebulką dymką , polana lekko ostrym dressingiem. Ulubiony dodatek do dań obiadowych. Składniki: (2-3 porcje) 1 ogórek garść posiekanej natki pietruszki 2 cebulki dymki ze szczypiorem 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka miodu płynnego 1 łyżka octu balsamicznego 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 3 łyżki oleju rzepakowego sok z 1/2 cytryny sól morska i świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ogórek obrać, pokroić w plasterki. Dymkę wraz ze szczypiorkiem posieka... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...