Kurczak pieczony na płasko z papryką i harissą

Kurczak pieczony na płasko z papryką i harissą

Kurczak pieczony na płasko z papryką i harissą

Przepis na : obiad

Kurczak wysmarowany pikantną pastą Harissa, pieczony na różno-kolorowej papryce i czerwonej cebuli. Dzięki rozcięciu kurczaka wzdłuż kręgosłupa i rozpłaszczeniu, kurczak piecze się równo i prawie dwukrotnie krócej, niż w przypadku pieczenia w całości. Przepis z książki Jamiego Olivera “5 składników. Gotuj szybko i łatwo.” The post Kurczak pieczony na płasko z papryką i harissą appeared first on Moja Delicja . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.