Konfitura z czereśni

Konfitura z czereśni

Konfitura z czereśni

Przepis na : deser

Konfitura z czereśni Składniki 1 kg czereśni 8 łyżek cukru 2 łyżki wiśniówki lub rumu Sposób przyrządzenia Gotowa konfitura z czereśni Myjemy i drylujemy czereśnie. Następnie wkładamy je do garnka i posypujemy cukrem. (Podana została ilość minimalna, aby zwiększyć trwałość konfitury należy dodać więcej cukru.) Całość zagotowujemy i dodajemy wiśniówkę bądź rum (opcjonalnie).  Gotujemy przez około 30 minut, aż odparuje część płynu. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.