Pieczony kalafior limonkowo-miętowy

Pieczony kalafior limonkowo-miętowy

Pieczony kalafior limonkowo-miętowy

Kalafior bardzo często pojawia się u nas jako dodatek do obiadu, a najbardziej lubimy go w pieczonej wersji. Pieczony w jogurcie z dodatkiem limonki i mięty smakuje wspaniale i na stałe wpisał się do naszego menu. średni kalafior 4 łyżki oliwy 4 łyżki jogurtu naturalnego sok z połowy limonki łyżeczka suszonej mięty kilka posiekanych listków świeżej mięty spora szczypta soli łyżeczka pieprzu cytrynowego Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni z termoobiegiem (i dodatkiem pary jeśli Wasz piekarnik posiada taką opcję). ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.