Chleb z trzech mąk

Chleb z trzech mąk

Chleb z trzech mąk

Zaczyn: 1/2 szklanki zakwasu zmieszać z 1/2 szklanki mąki żytniej i 1/2 szklanki ciepłej, ale niegorącej wody. Wymieszać drewnianym patyczkiem i pozostawić pod ściereczką na 2 godzinny. Chleb: 1 szklanka mąki żytniej 1 szklanka mąki pszennej typ 550 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka ciepłej niegorącej wody zaczyn 1 łyżeczki soli   Wszystkie składniki wymieszać. Ciasto zagniatać ok 10 minut, aż będzie elastyczne. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny. Następnie ciasto ponownie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Między kuchnią a pokojem

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.