Przepis na : śniadanie
Bauernfrühstück w dowolnym tłumaczeniu “ śniadanie rolnika “, to niemieckie danie ze smażonych ziemniaków , jajek oraz boczku. Jest ono pyszne nie tylko jako danie śniadaniowe lecz również jako potrawa podana na lunch oraz na kolację . Przygotowanie bauernfrühstück zacząć należy od ugotowania ziemniaków, najlepiej w mundurkach, wystudzenia oraz pokrojenia ich na grube plastry i podsmażenia na maśle. Na maśle podsmażyć należy również cebulę oraz boczek. Następnie podsmażone, chrupiące ziemniaki zalać ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...