Przepis na : deser
Wilgotna i puszysta babka majonezowa świetnie sprawdza się nie tylko jako wielkanocny wypiek , śmiało przygotować można ją bowiem przy każdym innym dniu i bez żadnej okazji. Podstawą tejże babki jest ciasto na bazie mąki, jajek, cukru i jak nazwa przepisu wskazuje – majonezu. Majonez to nic innego jak mieszanka oleju oraz jajek, stąd też dodając majonez do ciasta na babkę nie musimy już dodawać innego tłuszczu. Upieczona babę udekorować można lukrem bądź posypać cukrem pudrem. Dodatkowo, pięknie preze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...