Pierwszy raz jem ją w Polsce. kojarzy mi się z wakacjami u naszych południowych sąsiadów Dorada faszerowana szpinakiem SKŁADNIKI: 2 dorady 1 op. mrożonego szpinaku (lepiej świeży, u mnie w sklepie akurat nie było) 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz, przyprawa prowansalska cytryna Dodatkowo: pomidory koktajlowe, kapary, feta, prażony słonecznik, oliwa Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać drobno posiekany czosnek a po chwili szpinak. Doprawić solą i pieprzem. Dusić kilka minut na wolnym ogniu do uzyska... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D