Podręczny czosnek w kuchni

Podręczny czosnek w kuchni

Podręczny czosnek w kuchni

Dzisiaj praktyczny sposób na czosnek w każdej kuchni! Lubię do swoich potraw używać świeżego czosnku. Nie lubię go jednak obierać, zwłaszcza, gdy chcę użyć go nieco więcej. Dziś prosty sposób na świeży czosnek, który będzie zawsze pod ręką i zaoszczędzi sporo czasu! Do przygotowania potrzebujemy: Czosnek Oliwa z oliwek Bardzo krótka lista składników potwierdza, że przed nami bardzo szybkie i proste zadanie. Obieramy ząbki czosnku – tyle, ile zmieści nam się do słoiczka, w którym chcemy je przechowywać. Obrane zą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarcinChef

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.