Pitomba – właściwości, uprawa i wykorzystanie w kuchni

Pitomba – właściwości, uprawa i wykorzystanie w kuchni

Pitomba – właściwości, uprawa i wykorzystanie w kuchni

Pitomba, egzotyczna roślina o niezwykłych właściwościach, zyskuje coraz większą popularność w ogrodach i kuchniach na całym świecie. To wolno rosnące drzewo, osiągające wysokość do 6 metrów, nie tylko zachwyca swoim wyglądem, ale także wyjątkowym smakiem owoców, które przypominają morele. Ich miękki, soczysty miąższ, wzbogacony o aromatyczną, lekko kwaśną nutę, czyni je nie tylko pysznym przysmakiem, ale również wartościowym dodatkiem do diety, bogatym w witaminę C. Warto poznać tajniki uprawy Pitomby, aby móc ci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi A

Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.