Kapusta czerwona – właściwości, korzyści zdrowotne i zastosowanie w diecie

Kapusta czerwona – właściwości, korzyści zdrowotne i zastosowanie w diecie

Kapusta czerwona – właściwości, korzyści zdrowotne i zastosowanie w diecie

Kapusta czerwona, często niedoceniana w naszych codziennych dietach, to prawdziwy skarb pełen zdrowotnych korzyści. Z niską wartością energetyczną wynoszącą zaledwie 31 kcal na 100 g, to warzywo zyskuje na popularności jako doskonały dodatek do zdrowych posiłków. Bogata w polifenole, antyoksydanty oraz witaminy, kapusta czerwona może wspierać nasz układ odpornościowy, regulować ciśnienie krwi, a nawet działać ochronnie na serce. Jej właściwości przeciwzapalne i potencjalne działanie antynowotworowe czynią j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi A

Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.