Składniki: 1 szkl. mąki z brązowego ryżu 1 szkl. mąki z tapioki ½ szklanki mąki kokosowej 1 szkl. mleka kokosowego ½ szkl. stopionego oleju kokosowego ¾ szkl. wody gazowanej ½ szkl. erytrytolu lub cukru 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy Sok z 1 pomarańczy Kilka kropli esencji waniliowej Migdały Przygotowanie: 1.Mąki przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. 2. Do suchych składników dodajemy kolejno: mleko ko... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...