Baba piegowata

Baba piegowata

Baba piegowata

Drożdżowa, piegowata - z nasionami chia.     Składniki: -4 szklanki mąki -8 łyżek cukru -300 ml ciepłego mleka -2/3 szklanki zimnego mleka do zalania nasion -5 dkg drożdży -7 dkg masła -1/2 szklanki nasion chia -4 żółtka i jedno całe jajko -szczypta soli -aromat Nasiona chia zalewamy zimnym mlekiem i odstawiamy do spęcznienia na ok. 2-3 godziny. Drożdże rozcieramy z łyżką cukru. Dolewamy 1/3 szklanki ciepłego mleka, 3 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.