Domowe Lody Jagodowe

Domowe Lody Jagodowe

Domowe Lody Jagodowe

Były już lody z wiśni i czarnej porzeczki więc czemu nie zrobić lodów jagodowych. Ostatnio przeczytałam skład lodów, które można kupić w sklepie i w porównaniu z domowymi nie mają szans. Nie chodzi tylko o całą listę ulepszaczy i wzmacniaczy smaku ale i o smak. Domowe lody rządzą ;) Składniki: 2 szklanki jagód 200 g śmietanki 30% 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru (lub więcej) Wykonanie: Jagody umyć, oczyścić i zmiksować blenderem. Śmietanę ubić, dodać jogurt i ubijać jeszcze przez chwilę. Dodać zmiks... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.