Atlantyckie Kombu

Atlantyckie Kombu

Atlantyckie Kombu

Po długim czasie powracam do Smaków Islandii. Jednym z prezentów jakie dostaliśmy z Islandii były płaty Atlantyckiego Kombu. Kombu jest nie tylko beztłuszczowe i wolne od cholesterolu ale i bogate w błonnik, jod, magnez, potas i wapń. Islandzkie wodorosty Atlantyckie Kombu rośnie dziko i jest ręcznie zbierane w czystych wodach Islandii. Następnie jest suszone za pomocą odnawialnej energii geotermalnej. Atlantyckie Kombu jest podobne do Japońskiego Kombu. Znane jest również jako Oarweed, plątanina wodorostów morsk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.