Pyszne mięciutkie i puszyste ciasto marchewkowe.Rozpływa się w ustach :). Ciasto to jest bardzo proste w przygotowaniu.W sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty.Zapach tego ciasta jest obłędny. SKŁADNIKI 2 niepełne szklanki mąki pszennej 3 marchewki 2/3 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 4 jajka 1/2 łyżeczki soli łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczeni WYKONANIE Wszystkie składniki na ciasto marchewkowe powinny być w temperaturze pokojowej. Bierzemy sobie dwie miseczki,do jednej wsypujemy składn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)