Przepis na : śniadanie
Kolejna przystawka na zbliżającą się Wielkanoc. Tym razem pyszne jajka z kremowym awokado. Polecam! Składniki : * 3 jajka ugotowane na twardo * połowa dojrzałego awokado * łyżka majonezu * sól, pieprz * sok z cytryny * szczypiorek Przygotowanie : Jajka przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Rozgnieść je widelcem razem z awokado i majonezem. Przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Dodać posiekany szczypiorek. Nadziać jajka. Posypać rzeżuchą. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...