Dziś zapraszam na pyszną zupę z czerwonej soczewicy z pomidorami. Zupa jest szybka, łatwa w przygotowaniu i bardzo sycąca. Do tego zawiera dużo białka, potasu i kwasu foliowego :) Składniki: 400 g czerwonej soczewicy 2 L bulionu 2 marchewki 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki pieprz cayenne sól Wykonanie: Warzywa umyć, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać tłuszcz, zeszklić cebulę razem z marchewką, następnie dodać czosnek... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.