Tawa Tawas to pyszne pączusie w kształcie rombów, które pochodzą z Boliwii. Wielką ich zaletą jest to, że sa łatwe i szybkie w wykonaniu. Są świetną propozycją na karnawał czy zbliżający się Tłusty Czwartek, polecam. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 2 łyżki miękkiego masła 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo olej do smażenia miód cukier puder Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier oraz sól. Na sam koniec dodajemy jajka, masło i wlewamy mleko. Za... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.