Okra smażona na ostro

Okra smażona na ostro

Okra smażona na ostro

      Uwielbiam okrę, bo można ją przyrządzać na wiele sposobów.  Dusić, gotować, smażyć, a nawet kisić .  Można podawać ją jako  przystawkę albo danie główne. Nie ważne z czym ja podam,  to i tak za  każdym razem smakuje obłędnie. A Wy lubicie okrę? Składnik: 400 g świeżej okry 1 papryczka chili 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz Wykonanie: Okrę myję i osuszam. Cebulę kroję w półksiężyce, czosnek i chili siekam. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, wrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.