Pyszne, szybkie i pełne witamin, takie właśnie są koktajle. Tym razem przygotowałam koktajl z awokado i melona. Ja uwielbiam, a Wy? Składniki: 1 awokado 1/2 małego melona miodowego 1/2 cytryny 250 ml jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1 łyżka miodu Wykonanie: Awokado przekrawam na pół i za pomocą noża usuwam pestkę. Przekładam do blendera, skrapiam sokiem z cytryny. Melon obieram, kroje na mniejsze kawałki, wrzucam do awokado i blenduję. Następnie dodaję jogurt, mleko oraz miód. Chwilę blęduję do m... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.