Jaglanka z pastą z czarnych oliwek

Jaglanka z pastą z czarnych oliwek

Jaglanka z pastą z czarnych oliwek

Przepis na : śniadanie

Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 słoiczek czarnych oliwek  1 ząbek czosnku 3 łyżeczki oliwy 1/3 awokado 1 gałązka selera naciowego 1 pomidor 3 łyżki słonecznika pieprz, sól Przygotowanie: Kaszę jaglaną prażymy na patelni, po czym zalewamy wrzątkiem dodajemy 0,5 łyżeczki soli i gotujemy, aż kasza będzie miękka. Pasta z oliwek: oliwki blendujemy na masę z czosnkiem, oliwą, czosnkiem, pieprzem i solą.  Do lekko przestudzonej kaszy dodajemy pastę z oliwek czarnych, pokrojony seler, awokad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Łycha smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.